Hanna

Amber van Old Diek

09-01-2009

HDA - ED vrij - Rug vrij (april 2016)

Jacky van het Oude Landras x Owen-Kobus van de Nourkim

Hanna is het teefje dat we hebben aangehouden uit ons tweede nestje. Van dat nestje moest natuurlijk een pup blijven. Een teefje van onze eigen reu Kobus en onze eigen teef Jacky. Het was een groot nest van 12 pups. Allemaal actieve, werklustige pups. Hanna sprong er voor ons uit, ze was goede maatjes met haar moeder en ze was prachtig licht gestroomd net als haar vader. Inmiddels is ze heel wat donkerder geworden. Ze bleef altijd goede maatjes met Jacky, totdat Jacky overleed. Hanna heeft zich ook ontwikkeld tot een werklustige hond. Het maakt niet uit wat je met Hanna gaat doen, maar ze is altijd klaar voor actie. Ze gaat graag mee hardlopen, wandelen en fietsen.

Hanna is ook een gevoelig hondje. Ze voelt precies in wat voor stemming je bent en gaat zich hier ook na gedragen. Is de baas zenuwachtig, dan wordt Hanna het ook. Ze is eigenlijk net een spiegel. Soms heel fijn, ze geeft je steun op de goede momenten, maar soms ook lastig. Wel voelt ze daardoor ook heel goed aan bij wie ze rustig moet zijn en bij wie ze wat wilder mag zijn. Met kinderen en beperkten is ze bijvoorbeeld heel rustig.

Hanna is een sociale, zelfverzekerde hond die duidelijke hondentaal spreekt. Helaas kan ze niet meer samen met Mika, omdat Mika niet heel duidelijk is in haar communicatie en na de dood van Jacky een wat onzekere roedelleider werd. Wel is ze een hond die alles wil regelen. Vindt ze bijvoorbeeld dat de andere honden te veel lawaai maken, dan gaat ze zich daar mee bemoeien. Ze is een echte regelteef.

Keurverslagen:

Clubmatch 26 juni 2011 - Soest

Amber van Old Diek - keurmeester M. van Weelden

Teefje, goede maat. Goed gebouwd. Kan vlot gaan. Zou een tikkeltje meer stop mogen hebben. Goed oog. Goed gebit. Goed gedragen oren. Fraai gestroomde vacht. Goed gedrag. Aan de zware kant. Uitmuntend.