Pups

Rosa (Calijn van Old Diek) is op 13 mei 2018 bevallen van 6 pups, 3 reutjes en 3 teefjes. De vader van het nest is Ties (Teus van het Oude Landras).

Rosa is een lieve, werklustige teef. Ze is inmiddels zes jaar, maar nog altijd even actief. Ze is erg sociaal naar mensen en gek op kinderen. Ze is ook sociaal met andere honden, ze leeft samen met haar moeder en dochter. Buiten het erf wil ze soms nog wel even stoer doen naar andere honden. Ze werkt graag, ze heeft een tijd bij de schapen getraind, maar ze was vooral mij te slim af. Ze loopt graag naast de fiets en gaat mee hardlopen. Rosa heeft al een nestje pups gehad, het H-nest, hieronder kunt u foto's vinden. Ze was een zorgzame, vrolijke en speelse moeder.

Ties is een reu van inmiddels 4 jaar. Een reu die graag werkt en anders ook verveeld raakt en dan druk gaat doen. Hij heeft verschillende hondensporten beoefend. Hij liet een goed instinct zien voor het werken bij de schapen en heeft ook talent voor speuren. Uit deze combinatie verwachten we sociale honden, gek op mensen, niet moeilijk met andere honden, maar ook zeker honden die willen werken voor de baas.

Wat betreft het uiterlijk zijn het allebei rastypische honden die qua bouw goed in elkaar zitten. Beide honden hebben mooie keurverslagen. Hieronder vindt u foto's van de honden. Beide honden zijn gecontroleerd op HD, ED en rug. Op deze foto's waren geen afwijkingen te zien. Ook hebben ze allebei een DNA-profiel. De pups krijgen ook een DNA-profiel, zodat zeker is dat de teef en de reu ook echt de ouders van de pups zijn. Daarnaast worden de pups geŽnt, gechipt en ontwormd.

Verder worden de pups ook uitgebreid gesocialiseerd met mensen, kinderen, andere honden, rare geluiden en objecten. Voor foto's kunt u kijken bij de foto's van het H-, G-, F- en E-nest. Op onze facebookpagina vindt u de laatste informatie: https://www.facebook.com/kennelvanolddiek/. Daarop komen ook de foto's van elke week te staan. Zo krijgt u een beeld hoe het er bij ons uitziet en hoe wij onze pups socialiseren. Voor meer informatie of om een pup te reserveren, kunt u bellen naar 0316-221863 of een mailtje sturen naar kennelvanolddiek@hotmail.com. U bent altijd welkom om kennis te maken met ons, Rosa en de andere honden.

 

Rosa   Ties
 
 
 
 

Eerdere nesten

I- Nest

Hanna x Aika.

Hanna   Aika
 
     

Rosa (Calijn van Old Diek) x Bart (Nero van het Pullenland). Pups zijn geboren op 26 januari 2016, 5 teefjes en 6 reutjes.

Rosa   Nero
 
 
     

Olleke-Mika van het Oude Landras (Jacky van het Oude Landras x Alesco) x Douglas (Astor van de 's Gravenschans x Claire van de Molengors). Pups zijn geboren op 22 juni 2014, twee teefjes en een reu.

 

Mika

 

Storm

   
       
       

Amber van Old Diek (Jacky van het Oude Landras x Owen-Kobus van de Nourkim), roepnaam Hanna, gedekt door Idas (Geron-Basko van de 's Gravenschans x Floor van de 's Gravenschans) is op 18 oktober 2013 bevallen van 3 reutjes en 4 teefjes.

 

Hanna

 

Idas

   

 

Op 28 december 2012 zijn de pups van Olleke-Mika van het Oude Landras (Jacky van het Oude Landras x Alesco) en Aika
(Donya van de Boermastreek x Frikke) geboren. 5 reutjes en 3 teefjes.

 

Mika

 

Aika